5 forskjeller på B2B og B2C nettbutikker

Syns du det er vanskelig å finne en passende nettbutikkløsning for deg som selger produkter til bedrifter? Syns du det er vanskelig å definere hvilke krav du har til en slik løsning? Her kommer 5 forskjeller mellom B2C og B2B nettbutikkløsninger som gir deg oversikt over hva du bør tenke på når du skal starte din egen B2B nettbutikk.

En B2B-nettbutikk skiller seg ut fra den vanlige B2C-nettbutikken på flere områder. 

1. Egen innlogging

Mange grossister, importører og agenter ønsker å skjule prisene sine, så de ikke er tilgjengelig for privatkunder. Derfor er det nødvendig at forhandlere har sin egen brukerkonto. Priser vil være passordbeskyttet og kun de du har gitt tilgang skal få kunne logge inn.

2. Innkjøp på tvers av avdelinger

La forhandlere logge inn på en konto med tilgang til alle avdelingene sine. Det kan være tidkrevende og opprette en ny bruker for hver avdeling forhandleren skal logge seg inn på. Sørg derfor å gjøre det enkelt for forhandleren som har flere avdelinger ved å ha en samlet konto for alle avdelingene sine.

3. Salg i større kvantum

De aller fleste B2B-selgere ønsker å selge produktene sine i pakker, kolli, paller, per kg, liter eller lignende. B2B nettbutikken burde gi deg mulighet til å definere størrelse og skal være oversiktlig for forhandleren hvor mye en enhet koster, total sum for ordren og totalt antall produkter de skal bestille.

Bestill i kolli

Det skal være enkelt for kjøperen å kjøpe mange produkter i pakker. Da vil det ofte også bli raskere og enklere for B2B-selgeren å forsende i større forpakninger enn enkelt produkter.

4. Avansert rabattstruktur

Har du individuelle avtaler eller priser for forskjellige kunder vil det bli vanskelig å strukturere rabattene dine på en oversiktlig måte.

Med en B2B-løsning vil du kunne håndtere rabatter for hver individuelle kunde, slik at prisen stemmer overens med avtalen deres. Du kan enkelt registrere en flat rabatt for en kunde. Deretter kan du registrere rabatter for enkelte produkter eller for hele kategorier.

Dersom kunden er en del av en større kjede eller et konsern vil du enkelt kunne legge til kunden i en gruppering som gir samme priser. Det samme gjelder dersom du ønsker å gi ulike rabatter til forskjellige kundegrupper:

Avansert rabattstruktur B2B

Gi rabatt på kategori i prosent, gi rabatt på produkt med en fast pris eller prosentsats, gi rabatt på hele nettbutikk eller kopier rabattstrukturen for hele kundegrupper.

5. Andre type rabatter

For å øke ordrestørrelsen kan det være lurt å ha mulighet til å opprette kvantumsrabatter eller ha kollirabatter.

Med kvantumsrabatter kan du gi billigere enhetspris på produktet du selger jo mer kunden kjøper. 

Kvantumsrabatter

Med kollirabatter kan du gi kunden rabatt dersom de bestiller i hele kolli. Kunden vil kun oppnå rabatten når de bestiller i kolli. Når kunden ikke bestiller i hele kolli vil de ikke åpne prosenter på kjøpet sitt.

Prøv Storeshop gratis i 30 dager

Storeshop hjelper grossister, importører og agenter med å effektivisere mottak av ordre og øke salg med Storeshops B2B nettbutikkløsning. Klikk på prøv gratis demo, så vil vi ta kontakt med deg.